Pedagogische visie

 • Als kinderopvangorganisatie willen wij meer betekenen voor kinderen dan 'opvang' alleen.

  Wij willen kinderen een veilige basis bieden waarin ze de wereld kunnen ontdekken en plezier kunnen beleven. Wij willen kinderen stimuleren in hun ontwikkeling en onze kinderopvang zodanig vormgeven dat kinderen opgroeien tot zelfverzekerde, veerkrachtige, vaardige en vooral gelukkige peuters.
  Aan de hand van ons kindbeeld ontstaat er een visie op de rol die wij als kinderdagverblijf en pedagogisch medewerksters dienen te vervullen.
  Een kind ontwikkelt en leert door ervaringen op te doen. Via sociale interacties, te spelen en te experimenteren, komt het steeds meer te weten over zichzelf en de wereld om zich heen. Het wordt geboren met de vaardigheden om zelf vorm te geven aan dit leerproces. Het is dus in staat om zelf te bepalen wanneer het toe is aan een volgende stap en wat op dat moment belangrijk is te ontwikkelen. Wanneer wij de rol van ons als kinderdagverblijf beschrijven, ligt het accent dus niet op het actief stimuleren. De nadruk ligt eerder op het creëren van mogelijkheden om ervaringen op te doen, zodat het kind zich aan de hand van deze ervaringen kan ontwikkelen. Of en vooral hoe het kind hier vorm aan geeft, wordt niet alleen gerespecteerd maar zeer zeker ook gewaardeerd.
  • Onze dochter gaat graag naar de opvang. Ze heeft erg veel geleerd van de meiden en wil altijd het liefst langer blijven.
   Ze gaan heel leuk met de kinderen om en wij zullen zeker in de toekomst ons kind er weer heen brengen.

   A. Mol
  • Wij ervaren Dolletje Fijn als een knusse en persoonlijk betrokken crèche. Er heerst een huiselijke sfeer en het is er schoon.

   Fam. Altintas
  • Onze dochter gaat met veel plezier naar “school”. ‘s Ochtends als ze wakker wordt vraagt ze al waar ze heen gaat die dag.
   Er worden leerzame activiteiten gedaan en natuurlijk de lieve juffies.

   Fam. Mol - Ozkan
  • Elke week gaat onze zoon met heel veel speel,- en leerplezier naar Dolletje Fijn! Elke keer is het een feestje bij de lieve juffen. Het is een fijne opvang met huiselijke groepen, leuke activiteiten en ruimte voor de kinderen om zichzelf te ontwikkelen. Helaas zit zijn opvangavontuur er bijna op en gaat hij naar school.

   S. van Lieshout
  • M’n dochter gaat elke keer met veel plezier naar Dolletje Fijn. Heel huiselijk, en lieve leidsters.
   Ook heerlijk dat er elke dag voor de kinderen gekookt wordt. Van Turkse soep tot macaroni.

   J. Kouwenhoven
  • Mijn zoon gaat al bijna 3 jaar met heel veel plezier bij de kindjes spelen. Wat ik prettig vind is dat er leuke meiden werken, dat het kleinschalig is en dat de oudere vaak bij de deur wachten zodat de groep niet steeds gestoord wordt. Ook is het er heel schoon en worden we altijd erg vriendelijk ontvangen.

   N. Droog